Napadnut maloletni Srbin na glavnom mostu na Ibru

Večeras oko 18 časova dogodio se incident na glavnom mostu na Ibru, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice portparol Kosovske policije za region sever, Branislav Radović. Maloletno lice D.B (2001) od zadobijenig povreda oštrim predmetom, zbrinuto je u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici.

Policajci su kako navodi Radović na licu mesta od lekara dobili informaciju da su konstatovane povrede oštrim predmetom u predelu stomaka, a da se lice nalazi na lečenju na hirurškom odeljenju mitrovačkog KBC-a.

Istraga i forenzika su na licu mesta, a obaveštena je i regionalna istražna jedinica, kaže Radović i ističe da motivi incidenta nisu poznati.

Goran Rakić: Najhitnije pronaći i lištiti slobode vinovnike ovog kukavičkog čina

“Kukavički napad na maloletnog dečaka D.B. srpske nacionalnosti od strane grupe huligana albanske nacionalnosti, koji su u severni deo Kosovske Mitrovice došli iz južnog dela grada je apsolutno nedopustiv, protivzakonit i sraman” saopštio je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

“U ime opštine Severna Mitrovica i svih građana svih nacionalnosti, koji u miru žive u našoj opštini zahtevam od nadležnih organa da najhitnije identifikuju, pronađu i liše slobode vinovnike ovog kukavičkog čina, čime ćemo poslati jasnu poruku da se nasilje nad našim građanima neće i ne sme tolerisati.

Glavni gradski most na Ibru je prostor koji je pod nadzorom policije i KFOR te pozivam i njih da rade svoj posao, a ne da nemo posmatraju ovakve događaje. Ugrožavanje bezbednosti dece je neprihvatljivo i neće biti tolerisano, a ugrožavanje bezbednosti dece i svih građana je razlog za pozivanje na odgovornost onih koji svoj posao nisu uradili kako treba” dodaje Rakić.

“Pozivam građane na uzdržanost i oprez u periodu pred nama. Činjenica je da predstojeći izbori i antisrpska histerija albanskih političara iz Prištine je nesumnjivo razlog ovog, ali i serije drugih incidenata u prethodnom periodu na Kosovu i Metohiji, na koji, nažalost, međunarodni predstavnici nijedno do sada nisu reagovali” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još