Otvoren Svetski rafting kup u Zubinom Potoku

Svetski rafting kup koji organizuju Rafting savez Srbije i opština Zubin Potok u saradnji sa Kancelarijom za KiM, otvoren je danas u Zubinom Potoku.

„Danas je Zubin Potok centar sportskog dešavanja u Srbiji, juče je to bila Kosovska Mitrovica zbog Natalije Savić, evropske šampionke u kik boksu.

To pokazuje da je sportski duh koji poseduje srpski narod na Kosovu i Metohiji i talenat da prevalazi različite prepreke i izazove ono što nas je održalo na ovim prostorima“, rekao je na otvaranju Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Kancelarija za KiM i Vlada Srbije čine sve da raznim projektima omoguće bolji život srpskom narodu na Kosovu, dodao je Petković i napomenuo da će, između ostalog, kroz brojne investicione projekte pomoći sport na KIM.

Boris Purjakov, predsednik Rafting saveza Srbije i prvi potpredsednik Svetske rafting federacije rekao je za Kosovo Online da već šest godina za redom organizuju rafting takmičenja, a ove godine je drugi svetski kup sa 20 timova.

Najbrojnija je delagacija Italije sa četiri tima, onda tri tima iz Bugarske i tim iz Hrvatske, naveo je Purjakov i pohvalio se i noćnom rafting stazom.  

„Zubin Potok ima izuzetne prirodne uslove za održavanje Rafting kupa, a činjenica da se ovde održava Svetski rafting kup govori govori sama po sebi. Pored sporta, važno je i razvijanje turizma u Zubinom Potoku“, rekao je za Kosovo Online Srđan Vulović, predsednik opštine Zubin Potok.  

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još