• Početna>
  • Vesti>

Turisti sa Kosova proterani iz Crne Gore jer su veličali OVK i vređali policiju

Petorici turista sa Kosova, koji su pevali pesme o Oslobodilačkoj vojsci Kosova i omalovažavali crnogorske policajce, crnogorske vlasti uskratili su boravak u Crnoj Gori na šest meseci i novčano ih kaznili sa po 360 evra, nezvanično saznaje Glas Amerike u crnogorskoj policiji.

Izvor Glasa Amerike rekao je da su protiv mladića sa Kosova podignute prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, jer su se u noći između srede i četvrtka na ulcinjskom Pristanu “nepristojno ponašali, glasno pevajući pesme o OVK, uz uzvike ‘Ua, policija’ prilikom policijske intervencije”.

Isti izvor rekao je da je mladićima izrečena prekršajna kazna u visini od po 300 evra, a moraće da plate i po dodatnih 60 evra zbog toga što nisu prijavili svoj boravak u Ulcinju.

“Petorici mladića uskraćen je boravak u Crnoj Gori u narednih pola godine”, rekao je izvor Glasa Amerike, koji nije mogao da potvrdi da li su oni već napustili Crnu Goru.

Portal Antena M javio je da su mladići sa Kosova, prilikom saslušanja kod sudije za prekršaje, priznali delo koje im je stavljeno na teret, navodeći da su bili pod dejstvom alkohola.

Izvor N1

Comments

Pročitaj još