“Noći alternativne umetnosti” u Gračanici

Na platou Doma kulture Gračanica počeo je dvodnevni muzičko likovni hepening na kome večeras nastupaju lokalne rok grupe: “Art bend” i Dejan Pavićević (Omnibusi) iz Kosovske Mitrovice, kao i lokalni likovni umetnici Jelena Petrović, Bajram Mehmeti, Milena Popović, Goran Kitić, Jovana Simijonović, Nikola Ilić i Vesna Sekulić, koji će slikati uporedo sa nastupom ovih muzičara.

Dejan Pavićević član grupe “OMNIBUSI” iz Kosovske Mitrovice, kaže da se nada dobroj interakciji sa ovdašnjom publikom na večerašnjem nastupu.

“Nastupao sam i ranije sa svojom grupom ovde, imam i dosta prijatelja ovde u Gračanici i nadam se da ćemo se i večeras dobro zabaviti, iako zbog obaveza članova moje grupe, večeras nastupam sam”, kaže Dejan.

Program je osmišljen tako da likovni umetnici stvaraju uz muziku bendova, a mlada slikarka iz Leposavića Vesna Sekulić, kaže da je sve osmišljeno upravo da bi se na taj način ostvarila interakcija između likovne i muzičke umetnosti kao i publike koja može uživo da prati proces stvaranja umetničkih dela.

“Trenutno sam u maniru akta, što ću i slikati ova dva dana. nadam se da će mi muzika koju grupe izvode dok slikamo dati dodatnu inspiraciju za ono što sam naumila da radim”, kaže Vesna.

Ovaj događaj pruža mogućnost svim zainteresovanim posetiocima da osete atmosferu stvaralaštva i vide radove na otvorenom prostoru u kome su nastali, uz direktan kontakt sa umetnicima.

Sutra, druge i završne večeri biće održan koncert grupe “De Tox” iz Leposavića, kao i poznate rok grupe iz Beograda “Kanda, Kodža i Nebojša” na čijem početku će biti otvorena prodajna izložba likovnih radova.

Cilj je promocija i afirmacija mladih umetnika koji se bave muzičkom i likovnom umetnošću, i podrška u smislu razmene iskustava, druženja, kolektivnog rada i stvaranja.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još