Završena škola filmske magije u Gračanici

Škola filmske magije koja je po peti put održana u Gračanici ove godine izazavala je veliko interesovanje mladih. Preko osamdesetoro prijavljenih bilo je u prilici da tokom pet dana rada zahvaljujući predavačima, uglednim i ostvarenim stvaroacima saznaju kako je biti reditelj, snimatelj, glumac, montažer.

Naučeno su pretočili u film snimnjen posebnom tehnikom kadra sekvence, što jebila i tema ovogodišnje škole filmske magije.

„Kada zajedno radite sa ovakvim profesionalcima kao što su bili naši predavači ove godine i kada radite sa ekipom koja vama predstavlja jednu porodicu, onda ništa nije teško i sve možete savladati sa lakoćom“, istakla je polaznica škole Tamara Ristović.

„Ovde sam od prve godine i ova škola je veoma lepo iskustvo, kao i druženje i sa mlađim i sa starijim generacijama“, kazao je Živojin Andrejević.

Svim polaznicima koji su pokazali interesovanje i poseban talenat uručene su diplome.

„Za dva dana smo odlučili da do oktobra uradimo dve predstave, jednu za mlađe i jednu za starije,  a to ne bismo mogli da ova deca nisu vanserijski darovita. Ja sam dugo u Beogradu, 15 godina sam radio sa decom i za šta mi tamo treba 4 sata ovde mi treba jedan sat. Da li je to tako od prevelike želje, koncetracije, vaspitanja ne znam, ali ovde su deca posebna“, istakao je predavač glume Mihajlo Laptošević.

Školi filmske magije koja okuplja nemali broj mladih i talentovanih za film i glumu u Domu kulture pridruženo je i uručivanje nagrada učenicima koji su ostvarili uspeh na republičkom takmičenju iz istorije. Poklon vredane publikacije dar su fondacije „Zajedno za mlade“ profesorke Danice Grujičić, koja pomaže mlade talente na Kosovu i Metohiji.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još