• Početna>
  • Vesti>

Jović: Proces zapošljavanja u javnim institucijama biće rigorozan ali će ga biti; Vasić: Zapošljavanje transparentno bez protekcionizma

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović izjavio je danas u Zvečanu da se o novom zapošljavanju u javnim institucijama razgovara veoma ozbiljno i da će uskoro biti novosti vezanih za to pitanje.

„ Proces novog zapošljavanja biće mnogo rigorozan. Ovoga puta neće se sve svesti na to da rukovodioci preduzeća zaposle svoje prijatelje, kumove i rođake, već će se uspostaviti neki drugačiji sistem zapošljavanja – na osnovu toga koliko se ljudi zaista trude, koliko su kvalifikovani i koliko zaista mogu da dopšrinesu sredini u kojoj žive“ rekao je Jović odgovarajući na pitanje novinara Radio Kosovske Mitrovice planira li se otvaranje novih radnih mesta na KiM.

“Kroz projekte koje finansira Vlada, narod oseća da  država o njemu vodi računa i da ima sve više mogućnosti za to”, rekao je Jović i poručio građanima na KiM da pored toga što država vodi računa o velikim sistemima na KiM, ona je isto tako raspoložena da pomogne malim i srednjim preduzećima, te da ako imaju neku dobru ideju, mogu uvek da se obrate za pomoć Kancelariji za KiM.

Direktor Doma zdravlja Zvečan dr Ivan Vasić je naglasio da očekuju  da se početkom sledeće godine, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i Kancelarijom za KiM,  pokrene pitanje zapošljavanja pre svega medicinskog osoblja.

„Način i uslovi konkurisanja biće naknadno definisani, da sve bude objektivno i transparentno, da ne bude nikakve sumnje među građanima u protekcionizam i favorizovanje i bićete svedoci toga“ rekao je Vasić .

Inače, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović uručio je danas Domu zdravlja Zvečan novo sanitetsko vozilo, donaciju Vlade Srbije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još