• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Vučić ne ćuti kao što je ćutala Đilasova vlast

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić odbacio je kao neosnovanu izjavu predsednika opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da međunarodna zajednica podržava predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer od njega očekuje da prizna nezavisnost Kosova.

Đilas je u intervjuu za “Danas” od petka rekao da “međunarodna zajednica zbog očekivanja priznanja žmuri na sva kršenja ljudskih prava, na potpunu kontrolu medija, na uništavanje svakoga ko drugačije misli, na to što su evropske integracije Srbije potpuno zaustavljene”.

“Rasplakaću se od Đilasove patetike. Kad čitam njegova saopštenja i intervjue, pomislio bih da čovek nije bio 12 godina na vlasti i da nije na čelu tajkunske poslovne hobotnice koja je, po sopstvenom priznanju, samo iz prijavljenog biznisa, profitirala 500 miliona evra za vreme dok su vršili vlast”, naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

On je istakao da “predsednik Vučić ne ćuti kao što je ćutala Đilasova vlast ćutala pred otimanjem Kosova 2008. godine, svakoga dana govori istinu o tome kakvo je stvarno stanje i bori se na svaki racionalan i dostupan način, i ima konkretne rezultate koji se ogledaju u povlačenjima priznanja, podršci Srbima na KiM i većem prostoru za srpsku poziciju”.

“Vučiću ne pada na pamet da ikada sledi primer Đilasa, Jeremića i Tadića koji su za političku podršku sa Zapada davali ustupke po pitanju Kosova i Metohije. I to strašne, poput rasformiranja Prištinskog korpusa, dovođenja granične policije i carine Kosova na Jarinje i Brnjak, uspostavljanje kosovskih dokumenata kao obaveznih za Srbe na KiM, izbacivanje dijaloga iz UN i EU”, podsetio je Đurić.

On je optužio Đilasa za organizovanje na KiM opozicione organizacije Savez za Kosovo, koja se “bavi olajavanjem sopstvene države i cinkarenjem Srba prištinskim institucijama”.

“Neka izvoli da se ovakvim priopćenjima javlja svaki dan, da bi kontrast između nas bio jasniji i veći, a mi ćemo nastaviti da radimo svaki dan i borimo se za našu Srbiju s Kosovom i Metohijom, podjednako na svakoj adresi u zemlji i svetu. Po odnosu prema državi, radu, marljivosti i, što je najvažnije, rezultatima nikada neće moći da priđu Vučiću, zato na žalost i ostaje samo nemi bes i svakodnevna mržnja”, zaključio je Đurić.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još