• Početna>
  • Vesti>

Škola fudbala FK „Trepča“ vrši besplatan upis novih članova

Škola fudbala FK „Trepča“, potpuno besplatno počela je upis novih članova. Na upis imaju pravo sva deca, koja žele da se bave sportom, uzrasta od 11 do 16 godina.

Direktor škole fudbala FK „Trepča“, Goran Milivojević, za Kontakt Plus radio kaže da sva deca koja žele da se upišu u školu mogu doći svakog radnog dana u prostorije škole, koja se nalazi u ulici Kralja Petra I.

„Uskoro ćemo nabaviti jedno kombi vozilo kojim će deca ići u dogovoru sa trenerima, putovati od kluba do stadiona u Žitkovcu i nazad. Sa decom rade iskusni i provereni fudbalski stručnjaci koji su i ranije igrali za Trepču, kao i za mnoge druge klubove“, rekao je Milivojević.

Trener kadeta u školi FK „Trepča“, Tomislav Anđelković, ističe da je cilj škole da decu vrate sportu i zdravom načinu života.

„Što se tiče kadeta 2003/2004, posle duže pauze ponovo smo se vratili u Ligu gde nam je i mesto, gde smo se takmičili i pre. Pokušaćemo ove godine da vratimo Trepču na mesto gde je i ranije bila. Isključivo tražimo decu sa naših prostora. Ambicije su velike, cilj nam je opstanak u ovoj ligi, a ako nam se ukaže šansa da pređemo i u veći rang“, kazao je Anđelković.

Trener petlića, Žarko Karamatić, za Kontakt Plus radio navodi da novu generaciju polaznika dočekuje sa nadom da će sezonu 2019/2020. završiti u samom vrhu tabele.

„Ja sam i prošle sezone trenirao generaciju 2006/2007. Sada mi dolazi generacija 2008. godište sa kojim je radio OFK “Dif”. Mislim da neće biti problema. Igramo u okviru Raškog okruga. Ima dosta talentovane dece ovde. Moj cilj je pošto prelaze sa malog terena, da ih naučim nekim tehničko-taktičkim zadacima na velikom terenu. Mislim da ćemo biti u samom vrhu, pošto ovde ima dosta talentovane dece“, zaključio je Karamatić.

Škola fudbala FK „Trepča“ broji oko stotinak članova svih kategorija polaznika, odnosno – petlića, pionira, kadeta i omladinaca. Pored besplatne obuke, sve troškove snosiće škola kao što su odlasci na utakmice i rekreativnu nastavu. Škola je ostvarila i uspešnu saradnju sa OFK “Dif“ iz Kosovske Mitrovice, koji se bavi obukom dece uzrasta do 12 godina. Naime, po završetku obuke u OFK “Dif”, obuku i treniranje nastavljaju u školi FK „Trepča“.

Comments

Pročitaj još