Delegacija Srpske liste u poseti Gračanici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je predstavnike Srpske liste, predsednika Gorana Rakića i potpredsednike Dalibora Jevtića i Igora Simića. Poseta je dokaz jedinstvenog delovanja u cilju opstanka i ostanka našeg naroda, kazao je Popović.

Predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Dalibor Jevtić i Igor Simić posetili su opštinu Gračanica kako bi se prema rečima predsednika ove lokalne samouprave Srđana Popovića na terenu informisali o potrebama ovdašnjeg stanovništva i planovima opštinskog rukovodstva. Sastanku je prisustvovao i predsednik Privremenog organa SG Priština Ljubinko Karadžić.

Popović je sa gostima razgovarao o problemima sa kojima se naši građani suočavaju a to je pre svega nastavak stambenog zbrinjavanja, pomoć socijalno ugroženim porodicama i slično.

Sagovornici su se složili da je današnja poseta pokazatelj da se nastavlja jedinstveno delovanje, u cilju unapređenja života građana i da se uprkos brojnim izazovima neće odustati od zajedničkog puta.

„Najbitnije je da smo dogovorili dalje zajedničko delovanje, kao i do sada, da zajedno određujemo prioritete, rešavamo probleme i zajedno gradimo, a sve sa ciljem da stvorimo što je moguće bolje uslove za naše građane“, kazao je Popović.

„Poruka sa ovog sastanka je da bez zajedništva ne možemo dostići cilj, da smo svesni svega što se dešava u ovoj specifičnoj situaciji u kojoj živimo, da smo tu za naš narod, a sa druge strane siguran sam da naši sunarodnici prepoznaju pravu priču i ko može da im garantuje sigurnu budućnost“, dodao je Popović.

Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić istakao je da su na današnjem sastanku ramatrane mogućnosti i kapaciteti za pomoć ljudima, kako u opštini Gračanica, tako na čitavom Kosovu.

„Mi kao politički predstavnici Srba bićemo svuda tamo gde postoji potreba da sa ljudima razgovaramo i to će biti naša obaveza. Krenuli smo iz opštine Gračanica da realizujemo naš plan, ali svakkako ćemo u narednom periodu biti svuda gde za to postoji potreba kako bi se direktno upoznali sa svim problemima sa kojima se naš narod susreće“, istakao je Jevtić.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kazao je da na današnjem sastanku imali konsturktivne i plodonosne razgovore.

„Očekuje nas trnovit put, ali kada smo zajdeno, složni i jedinstveni taj put možemo utabati i olakšati našem narodu i obezbediti bolji život ovde, a to znači sigurnu i bolju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjima, u tome će nam pomoći i država Srbija“, kazao je Rakić.

Nakon razgovora u zgradi opštine delegacija je posetila socijalno ugroženu porodicu Vasić a potom je položen kamen temeljac za igradnju kuće porodici Zorana Velića.

Izvor: Opština Gračanica – saopštenje, Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još