• Početna>
  • Vesti>

Arlov i Ostojić sa decom sa KiM u Pravoslavnom kampu kod Atine

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov i načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić od 21. do 24. avgusta posetiće 106 mališana Kosova i Metohije i Republike Srpske, koja letuju u pravoslavnom kampu kod Atine.

Ova deca, koja su školskog uzrasta, 76 sa Kosova i Metohije (Gračanica, Štrpce, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić) i 30 dece iz Han Pijeska, otputovala su 11. avgusta na letovanje u Grčku, zahvaljujući donatoru iz Grčke, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije i Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

 “Ovaj divan humani gest zajedničkog ljetovanja djece sa Kosmeta i Srpske nastao je iz našeg velikog projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji traje već osam godina. Bude li ovo organizovano i narednih godina, nastojaćemo da na ljetovanje u Grčku odu djeca iz svakog mjesta Republike Srpske, čije su porodice ugostile djecu sa Kosmeta”  rekao je Arlov.

Arlov i Ostojić iskoristiće priliku da lično zahvale grčkom donatoru, koji je lekar po profesiji.

Arlov je rekao i da su u Pravoslavni kamp kod Atine pozvali Marinosa Rikudisa, koji je kako je rekao „heroj za sav srpski narod, jer je kao kapetan  broda NATO snaga 1999. godine, vratio brod u luku i odbio da bombarduje Srbiju“.

 “Zbog toga mu je sudilo devet sudova. U zatvoru je proveo više od dvije godine i žrtvovaio uspješnu vojnu karijeru. Za patriotizam, kome treba da se s poštovanjem poklonimo, patrijarh srpski Irinej odlikovao ga je Ordenom Svetog Cara Kosnstantina. Biće nam izuzetna čast ako budemo u prilici da mu lično zahvalimo i predamo poklon: majice sa njegovim likom i šal Republike Srpske,” rekao je Arlov.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još