Ahmeti: Haradinaj nosilac zajedničke liste ABK i SDP

Nakon potpisivanja predizbornog koalicionog sporazuma predsednici ABK i SDP, Ramuš Haradinaj I Špend Ahmeti, poručili da su se udružili da bi pobedili, a da će nosilac njhove zajedničke liste biti Haradinaj.

Kako je prenela prištinska Gazeta Expres, Haradina je rekao da je do koalicije došlo nakon što su viđeni zajednički ciljevi u programima obe stranke, kao i da su otvoreni i za druge političke subjekte. Sada nam, rekao je on, predstoje pripreme za nove parlamentarne izbore, koji će na Kosovu biti održani pre roka, nakon što je Haradinaj podneo neopozivu ostavku, 19. jula.

Zahvalivši Ahmetiju i SDP-u na poverenju, Haradinaj je podsetio da su ta stranka i njen lider omogucili transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga, dajući svoj glas iako su u opoziciji, te dodao da je Srpska lista tada napustila vladu.

Haradinaj je rekao da je njegova ABK otvorena za saradnju I sa drugim strankama, kao što su, na primer, NISMA Fatmira Ljimaja ili Alijansa za bolje Kosovo, Bedžeta Pacolija.

ABK i SDP ne teže stvaranju koalicije PAN 2 ili PAN 3 i nisu deo bilo kog scenarija za bilo koji novi PAN, rekao je Haradinaj govoreći o aktuelnoj koaliciji.

Uveren je, kazao je, u izbornu pobedu.

Ahmeti je takođe rekao da je ova predizborna koalicija sa Haradinajevom ABK stvorena s ciljem da pobede na izborima. Dodao je da će dve stranke na izbore izaći sa zajedničkim programom, te da će nosilac zajedničke liste biti lider ABK, Haradinaj.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još