• Početna>
  • Vesti>

Sutra počinje izgradnja Dnevnog centra “Podrži me”

U Mikro naselju u Kosovskoj Mitrovici  sutra počinje izgradnja  Dnevnog centra “Podrži me”.

Uz projekat “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, izgradnja Dnevnog centra “Podrži me”, najbitniji je projekat koji realizuje Odbor za pomoć Srbima na KiM Republike Srbije u saradnji sa Udruženjem roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

Uz naziv Dnevni centar “Podrži me” na tabli će stajati i naziv “9 januar”, kao zahvalnost dugodišnjoj humanosti Republike Srpske za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Dan Republike Srpske obeležava se 9. januara.

Dinamika izgradnje ovog projekta ukupne vrednosti oko 280 000 evra biće prilagođena sakupljenim sredstvima, saopštio je Odbor.

Za kupovinu zemljišta, čišćenje, izradu projekta, troškove građevinske dozvole i početak gradnje obezbeđena su sredstva u iznosu od 80 000 evra prikupljenih donacijama 19 lokalnih zajednica i humanih ljudi iz Republike Srpske i 10 000 evra koje je donirao  “MTS doo” Kosovka Mitrovica i vlasnika građevinskog predozuća “028 RAD” iz Zvečana.

Sutra će u 10 časova ispred pravoslavnog hrama Sv. Dimitrije u Kosovskoj Mitrovici predsednik Odbora Milorad Arlov uručiće i planiranih 6 stipendija za 4 meseca unapred ili do kraja 2019. godine u vrednosti od 2 400 za šestero dece sa Kosova i Metohije.

Stipendije će dobiti Nikolija Maksimović ( K kamenica), četveromesečna Kristina Vuković, Nikola Pešić i David Rakić (K MItrovica), Ivona Micić i Anastasija Mihajlović iz okoline Gračanice.

Stipendije  Odbor zahvaljujuću humanim ljudima Republike Srpske već tri godine dodjeljuje za šestoro dece na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Odbora Milorad Arlov će  u ponedjeljak u Prilužju prisustvovati proslavi i obeležavanju hramovne i opštinske slave Preobraženje Gospodnje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još