• Početna>
  • Vesti>

Šalja: Nemam nameru da dam ostavku, poslanici me sami izabrali

epa05954408 A general view of the Kosovo parliament during an extraordinary session in Prishtina, Kosovo, 10 May 2017. The parliament is debating a no confidence motion brought by the opposition parties. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Višemesečne kritike ambasadora o nekvalifikovanom imenovanju Nasera Šalje na mesto direktora sekretarijata Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine, dovele su do toga da Velika Britanija i SAD napuste bord ove agencije. 

Nemački ambasador u Prištini, na ovu vest reaguje porukom da „niko ne treba da očekuje da oni koji pokušavaju da pomognu samo nemo posmatraju“, a za to vreme, sam Šalja poručuje da „nema nameru da daje ostavku“, jer su ga izglasali sami poslanici Skupštine Kosova.

Helt: Ne očekujte da samo nemo posmatramo

„Nije da ovoj zemlji nedostaju obrazovani i visoko kvalifikovani ljudi za najviše pozicije, naprotiv! Ali dok se na javne položaje gleda isključivo kao na nagrade, niko ne bi trebalo da očekuje od onih koji pokušavaju da pomognu i podrže samo da nemo posmatraju“, prokomentarisao je nemački ambasador, Kristijan Helt (Christian Heldt), vest o povlačenju SAD iz borda Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine.

Šalja: Nemam nameru da dam ostavku

Međutim, uprkos kritikama, sam Šalja za KTV kaže da nema nameru da da ostavku, jer su ga sami poslanici kosovske skupštine izabrali na to mesto, prenosi Koha.

„Zahvalan sam svim poslanicima, uključujući i predsednika Skupštine Kosova, gospodina Kadrija Veseljija“, rekao je Šalja za Gazetu Express.

Poštuje mišljenje ambasadora, ali se ne slaže sa izjavama koje se odnose na njega.

“Spreman sam da se suočim sa svima koji daju neutemeljene izjave i bez ijednog argumenta, bilo na nacionalnom ili međunarodnom nivou, kada su u pitanju rezultati agencije pre i nakon što sam došao na tu funkciju”, rekao je Šalja, piše Koha.

Hadžiu: Veseljijevo licimerje nema kraja

I predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, sinoć je reagovao na odluku SAD da se povuku iz borda ove agencije, rekavši da je to „loša vest za Kosovo“ i „alarm za sve“. Veselji je naveo da nepotizam nanosi štetu, prisiljava mlade da napuste Kosovo, ali i da ujedno „narušava odnose sa međunarodnim saveznicima“.

Međutim, poslanica Pokreta Samoopredeljenje, Aljbuljena Hadžiu (Albulena Hahxiu) ovu Veseljijevu poruku vidi kao „licimerje“.

„Veseljijevo licimerje nema kraja i to postaje zastrašujuće“, navela je Hadžiu, dodavši da su zapravo poslanici PDK (čiji je Veselji predsednik), AAK i NISMA-e glasali za Šalju iako je, prema njenim rečima, odbor za zakonodavstvo preporučio da ga ne podrže.

Šalja je 28. februara ove godine izabran na plenarnoj sedice kosovske skupštine za direktora izvršnog sekretarijata Kosovske agencije za verifikaciju i poređenje imovine.

Glasanje je bilo tajno, Šalja je osvojio 50 glasova dok je njegov protivkandidat Florie Kika dobio samo 22 glasa.

Izvor: Kossev


Comments

Pročitaj još