• Početna>
  • Vesti>

OEBS donirao računarsku opremu Radiju Kosovska Mitrovica

Misija OEBS-a na Kosovu uručila je donaciju u vidu opreme za Radio Kosovska Mitrovica.

Uručena oprema sadrži kompjutere, laptopove, monitore, kancelarijski nameštaj.

Tehnička oprema umnogome će pomoći novinarima i zaposlenima u radiju u radu, poboljšati njihovu efikasnost, a sve u cilju pravovremenog izveštavanja.

Za tri godine ovo je druga donacija u vidu opreme, koju OEBS donira Radiju Kosovska Mitrovica i tako jača tehničke kapacitete našeg medija.

Ovo je ujedno i nastavak uspešnje saradnje koju radio ima sa OEBS misijom na Kosovu, koja kontinuirano pomaže  rad radija kroz različite programe edukacije novinara, programe stipendiranja, organizovanje radionica, treninga, studijskih putovanja i seminara.

OEBS misija na taj način  jača i ljudske resurse ove sada najstarije srpske radio stanice na Kosovu.

Koordinatorka Radija Kosovska Mitrovica Maja Fićović koja je preuzela opremu zahvalila se OEBSu na ovoj donaciji i istakla da imajući u vidu težak ekonomski položaj medija na Kosovu, svaka vrsta pomoći više je nego dobrodošla.

“Važno je da neko to prepoznaje, i da pomaže medije. Rezultat ove podrške  bi trebalo da bude objektivno i nezavisno izveštavanje, u službi naših slušalaca i čitalaca, što je i naša misija punih 37 godina” rekla je Fićović. Naglasila je da je najnovija podrška samo jedan u nizu rezultata koju donosi  uspešna saradnja koju imaju sa OEBS-om na Kosovu.

Ove godine OEBS misija je finansirala i šestodnevnu školu novinarstva za 25 polaznika koju su partnerski organizovali Radio Kosovska Mitrovica i Radio Kontakt plus, a što je samo prva faza programa ovog projekta.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još