• Početna>
  • Vesti>

“Istraga tapka u mestu i 19 meseci nakon ubistva Olivera Ivanovića”

Od ubistva Olivera Ivanovića, predsednika građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” (GI SDP), prošlo je tačno 19 meseci. Ksenija Božović, zamenica predsednika GI SDP, u izjavi za Kontakt Plusradio, navodi da pomaka u istrazi za ubistvo Ivanovića i dalje nema, i da je jedina novina, vezana za sudski proces, ponovno saslušanje sekretarice pokojnog Ivanovića, Silvane Arsović.

“Silvana Arsović je već peti put pozivana na saslušanje i malo je interesantno šta Arsović posle 19 meseci ima novo nešto da kaže.To su neki detalji koji su zabrinjavajući i koji su čudni, mogu slobodno da kažem… Silvana Arsović je i prvog dana rekla sve što je znala i što je imala. Ovog puta je tužilac poziva navodno, da je ona okrivljena za kamere koje nisu radile od 4.10. do 16.10. i proradile 10 minuta po ubistvu Ivanovića. On tvrdi da postoji mogućnost da je ona uključila kamere. Znači nije bitno ko ih je isključio,” – istakla je Božovićeva.

Ona dodaje, da je ovakav sudski proces posledica neprofesionalno i ad hoc urađene istrage, te da članovi GI SDP neće odustati od dalje istrage, podsećajući nadležne na odgovornost.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Ubica mu je pucao u leđa, a ispaljeno je šest metaka.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još