• Početna>
  • Vesti>

Vodosnabdevanje Kosovske Mitrovice i Zvečana veoma otežano, normalizacija možda u toku dana…

Ionako loše vodosnabdevanje Kosovske Mitrovice i Zvečana sa porastom temperatura, još je gore.

Pojedini delovi Kosovske MItrovice su bez vode od juče, od ranih popodnevnih sati, dok pojedini delovi Zvečana i to oni u strožem centru, nemaju vode već par dana. Isti problem imaju i prigradska naselja i sela na teritoriji Zvečana.

Direktor JKP Vodovod – Ibar Miodrag Ralić kaže za program Radio Kosovske Mitrovice da je razlog lošeg vodosnabdevanja veoma mala količina vode koja dolazi iz južnog dela grada. On napominje da je taj problem prisutan svakodnevno, ali da od sinoć gotovo nimalo vode ne dobijaju sa juga.

” Problem je što danas teško stupamo u kontakt sa nadležnima sa juga zbog praznika. Imamo neko obećanje da bi u toku dana trebalo da bude propuštena voda” kaže Ralić.

Stanari zgrade “Vampiruša” ovog leta se posebno žale na otežano vodosnabdevanje.

“Dosad ovo nije bio slučaj. Imali smo vode skoro uvek – slab pritisak, ali je ima. Ovog leta više je nemamo nego što je imamo. Zatežu je ujutru oko 10 i puštaju noću oko 1h” pričaju stanari i tvrde da vode nemaju jer im ekipe JKP Vodovod – Ibar obustavljaju dotok i da to nema veze sa jugom.

“Svakog jutra ih vidimo da dođu i u šahti nam zategnu ventil” žale se stanari.

“Toliko se žalimo svima, i kad pričamo kolegama i prijateljima koji žive u drugim delovima grada, oni nas gledaju i kažu da oni normalno imaju vodu” objašnjavaju stanari.

Upitan da prokomentariše ove navode, Ralić kaže da je to tačno.

“Tačno je da zatvaramo ventil kako bismo omogućili višim kotama iznad ove zgrade da i oni dobiju vodu, bar na dva sata” kaže Ralić i dodaje da je razlog otežanog vodosnabdevanja ove zgrade, privatna pumpa za vodu čije održavanje nije u nadležnosti JKP Vodovod – Ibar.

“Naše ekipe su dva, tri puta dolazile i rekle su šta je problem. Treba da nabave neki deo za tu njihovu pumpu i to je to. Ali oni to odbijaju i neprestano se žale nama, a mi im ne održavamo pumpe” kaže Ralić.

Stanari su skeptični i tvrde da im je pumpa u savršenom redu jer je veliki remont pumpe odrađen pred letnji period, a za to su kako kažu angažovali servis iz Novog Pazara.

U međuvremenu, građani sa pravom postavljaju pitanje šta se dešava sa novim regionalnim Vodovodom u Zubinom Potoku i kada bi trebalo da proradi i donese olakšanje.

Iako je svečano pušten u rad, njegove blagodati u koje su uložena ogromna sredstva Vlade Srbije, građani tri opštine na severu Kosova i Metohije još ne osećaju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još