“Srbi treba da učestvuju na izborima na Kosovu”

Srbi treba da učestvuju na izborima na Kosovu, a videće se jasno koliko će oni, kojima je jedini cilj da sruše Srpsku listu, dobiti glasova, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, upitan za predstojeće izbore na Kosovu i pojedince iz srpske zajednice koji su spremni da uz podršku Prištine izađu na njih, rekao da mu je interesantno kako misle da na Kosovu treba da učestvuju na izborima, a istovremeno govore da nema uslova za učešće na izborima u Srbiji.

“Oni to govore i kada im kazete ‘vi napišite sve te uslove’. Oni neće na izbore u Srbiji, jer ih narod neće”, podvukao je on.

Vučić je rekao da redovno čita analize, ne samo brojke, već šta narod želi i misli, što drugi ne rade.

“Njih narod ne zanima. Ne valjaju im izbori u Beogradu, a izaćiće na izbore u Prištini samo sa ciljem da sruše Srpsku listu. Sada ćete videti koliko ćete da dobijete. Uz svu podršku albanskih medija i stranih službi videćete koliko ćete vi dobiti, a koliko Srpska lista i oni za koje će Beograd da pozove da se glasa. Videćete koliko prostora ovde imaju, a ne predstavljaju nikoga sem sebe”, poručio je on.

Na pitanje šta možemo da učinimo protiv taksi Prištine Vučić je rekao da živimo sa taksama i da smo naviknuti na njih.

“Znamo i računamo na taj ogroman gubitak. To je dugoročan gubitak tržišta. Koliko god da kažemo da smo se navikli na takse, ipak rast bi nam bio veći, bio bi veći izvoz, platni deficit manji”, dodao je on.

Vučić je kazao da su to nerazumne odluke koje nekada morate da prihvatite.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još