Tanin traži obustavu gonjenja Dimovića

Tužilac u Mitrovici Šukri Sila dobio je još jedan zahtev Unmika u kome se traži obustava krivičnog postupka protiv Dejana Dimovića, piše prištinski Bota Sot, prenosi FoNet.

Šef Unmika Zahir Tanin zatražio je od glavnog tužioca u Mitrovici da obustavi krivično gonjenje Dimovića, pripadnika misije Ujedinjenih nacija na Kosovu, prenosi Kosovo onlajn.

U odgovoru na taj zahtev Sila je pozvao Unmik da ukine imunitet Dimoviću i zatražio od Tanina da „pazi na ponašanje svog osoblja“ koje, prema navodima tužioca, napada policiju i pomažu kriminalnim grupama na severu u njihovim aktivnostima.

Kosovska policija je 28. maja ove godine izvela akciju na severu Kosova i tada su uhapšeni pripadnici Unmika Dejan Dimović i ruski državljanin Mihajlo Krasnočenkov, koji su, navodno, pokušali da zaustave pripadnike specijalne jedinice Kosova.

Protiv Dimovića je pokrenuta istraga, a prištinska štampa navodi, ne iznoseći dokaze, da je on „poznat i kao član paralelnih struktura na severu i agent srpskih tajnih službi“.

Dimović i Krasnočenkov su nekoliko dana nakon pritvaranja puštena na slobodu zbog oštrih reakcija visokih predstavnika UN.

Posle ukazane medicinske pomoći u Kosovskoj Mitrovici, Krasnočenkov je prebačen u Beograd na dalje lečenje, a Dimović je pušten na kućno lečenje.

Izvor: FoNet

Comments

Pročitaj još