Dejan Stanković u Leposaviću: Ostajem ovde

Proslavljeni srpski fudbaler i reprezentativac Dejan Stanković prisustvovao je u četvrtak tradicionalnom turniru u malom fudbalu “Prijateljstvo 2019” u Leposaviću, gde ga je nekoliko stotina građana oduševljeno pozdravilo.

“Velika mi je čast što sam ovde s vama večeras uzdignute glave i ponosan što se 47. put igra ovaj turnir. Kad god sam mogao, došao sam na Kosovo ponosan i uzdignute glave da kažem – ostajem ovde”, rekao je proslavljeni reprezentativac Srbije.

Kako prenosi portal Kosovo onlajn, turniru je prisustvovao i pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković, koji je istakao da Stanković u Leposaviću nije gost.

“On ovde nije gost, on je domaćin zato što je nebrojeno puta bio i dolaziće na KiM, i pomogao, i pomaže našem narodu i kada su kamere upaljene, ali i mnogo puta kada nema kamera i mimo javnosti”, rekao je Petković.

Fudbalskoj legendi najviše su se obradovali najmlađi fudbaleri.

“Kad odrastem, voleo bih da budem kao Dejan Stankovć”, ushićeno je kazao sedmogodišnji Mihajlo Ristović, član fudbalskog kluba Kosmet.

Dejana Stankovića ugostio je gradonačelnik Leposavića Zoran Todić sa saradnicima i sportistima iz ove opštine.

“Veliko mu hvala što je izdvojio svoje vreme i doneo radost ovoj deci. To je dodatna motivacija i onoj deci koja se ne bave sportom da krenu tim putem”, rekao je Todić.

Nakon prijema, Stanković je obišao hram Svetog Vasilija Ostroškog.
Ovaj velikan svetskog fudbala poznat je i po humanitarnom radu. Prošle godine je Centru za socijalni rad u Prilužju, s direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, uručio terensko vozilo koje je poklonilo preduzeće “Stefial”, koje vodi zajedno sa Draganom Ruvarcem.

Turnir u malom fudbalu u Leposaviću okupio je ove godine oko 70 ekipa, kako sa područja Kosova tako i sa područja centralne Srbije.

Turnir se održava u organizaciji Sportskog futsal udruženja “Leposavić 2018” i Sportsko-turističke organizacije uz pomoć lokalne samouprave.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još