Deca iz RS i sa KiM zajedno na letovanju u Grčkoj

Zahvaljujući projektu “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” i na predlog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske 30 dece iz Han Pijeska i 70 sa Kosova i Metohije putuje u nedjelju 11.avgusta za Grčku.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije organizuje odlazak za ukupno 100 dece u odmaralište u blizini Atine na poziv donatora i sponzora iz Grčke.

“Predložili smo načelniku Opštine Han Pijesak Vladi Ostojicu i rukovodstvu, a oni su prihvatili da to budu deca iz porodica koji su ove i prošle godine ugostili decu sa Kosova i Metohije u projektu “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske!”, kaže predsednik odbora Milorad Arlov.

Ovo je još jedan dokaz u nizu koliko je velika povezanost Republike Srpske i Kosova i Metoji zahvaljujući projektima ovog Odbora.

“Verujemo da če biti još snažnija kad izgradimo Dnevni centar “Podrži me” za 139 dece iz Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovka Mitrovica za čiju izgradnju humanitarnu akciju vodi naš Odbor”, ističe Arlov.

“Nama ostaje da se neizmerno zahvalimo donatoru iz Grčke i Kancelariji za Kosovo i Metohiju sa kojom naš Odbor već godinama ima odličnu saradnju. Jer uvek nađemo  način da pomognemo srpskom narodu i srpskoj deci na Kosovu i Metohiji.
To činimo ovakvim projektima za koje imamo podršku cele Republike Srpske”, kaže on.

To pokazuje divan gest opštine Han Pijesak koji je podržao inicijativu za novi naziv rekonstruisane i uređene dvorane, nekadšnji Sokolski dom iz dinastije Karađorđevića koja od juče nosi naziv “Dvorana Kosovo i Metohija”.

“Ovo je gest za poštovanje podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da smo uz njih u ovim teškim vremenima”,navodi u saopštenju predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Republike Srpske Milorad Arlov.

Izvor: saopstenje

Comments

Pročitaj još