• Početna>
  • Vesti>

100 dece sa Kosmeta i Republike Srpske putuje u Grčku na more u organizaciji Kancelarije za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije organizuje odlazak za 100 dece u Grčku, u blizini Atine, a  na poziv donatora i sponzora iz Grčke. To je saopšteno iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji uz Banjaluke.

Zahvaljujući projektu “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” a na predlog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske 30 dece iz Han Pijeska putuje zajedno sa 70 dece sa Kosmeta.

U saopštenju se navodi da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju tokom jula Odboru ponudila da 30 dece iz Republike Srpske putuju u Grčku zajedno sa svojim vršnjacima.

“Predložili smo načelniku opštine Han Pijesak Vladi Ostojiću i rukovodstvu opštine, a oni prihvatili da to budu deca iz porodica koji su ove i prošle godine ugostila decu sa Kosova i Metohije”  stoji u saopštenju i ističe da će deca boraviti u Grkoj od 11. do 25. Avgusta.

“Neizmerno se zahvaljujemo Kancelariji za Kosovo i Metohiju sa kojom Odbor godinama ima odličnu saradnju i donatorima iz Grčke” , stoji u saopštenju i navodi da u saradnji sa Kancelarijom za KiM uvek nađu  način da pomognu srpskom narodu i srpskoj deci na Kosovu i Metohiji.

“To pokazuje divan gest opštine Han Pijesak koji je podržao našu inicijativu za novi naziv rekonstruisane i uređene dvorane, nekadašnji Sokolski dom iz dinastije Karađorđevića koja od juče nosi naziv “Dvorana Kosovo i Metohija, što je gest za poštovanje podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da smo uz njih u ovim teškim vremenima” zaključuje se u saopštenju Odbora.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: arhiva, deca sa KiM u Srspkoj

Comments

Pročitaj još