• Početna>
  • Vesti>

Veselji: Izbori neizbežni, jedini način za izlazak iz krize

Čelnik Demokratske partije Kosova i predsednik Skupštine, Kadri Veselji izjavio je da njegova partija ne podržava tehničku vladu, da su izbori neizbežni i jedini način za izlazak iz krize i da je njegova partija dva puta, „pod kiriju“, ustupila premijersko mesto drugim strankama, i da se tako nešto neće desiti i na ovim izborima.

„Istina je da su postojale ponude da se ovaj mandat produži do 2021. godine, sa novim mandatarom za premijera iz Demokratske partije Kosova, odnosnom da to budem ja. Bilo je i ponuda od partija koje u javnosti zagovaraju što ranije prevremene izbore. Ali ne, to se neće desiti zbog okolnosti u kojima se Kosovo nalazi trenutno“.

„Građani zaslužuju vladavinu koja će im doneti razvoj, perspektivu, borbu protiv korupcije. To su najveći prioriteti na Kosovu, zapošljavanje i borba protiv korupcije“, rekao je Veselji u intervjuu Radiju Slobodna Evropa.

„Istovremeno, u trenutku kada je Kosovo ekonomski snažno, može da se suoči i sa Srbijom, u tom trenutku nam je najpotrebniji potreban legitimitet građana. Svakog trenutka kada sumnjamo u sebe, trebamo da se obratimo građanima, to je bila moja odluka, možda je neke iznenadila, ali mislim da građani moraju na izbore, pošto su ovi izbori i vrsta referenduma po pitanju kojim će putem ići Kosovo naredne četiri godine“, dodao je Veselji.

On je podsetio da je njegova partija ranije dva puta, kako je rekao pod kiriju, ustupila premijersko mesto drugim strankama, i da se tako nešto neće desiti i na ovim izborima.

„Nema više manipulacija sa građanima kako bi opstali politički. Moj život ne zavisi od politike ni sekundu. Moj život zavisi od moje časti, mog rada i mog naroda kome pripadam. Ne brinem zbog izbora. Ali prevare i oni koji misle da mogu da prevare lako građane Kosova, da ih uplaše, tome je došao kraj“, naveo je on.

Izvor: RSE

Comments

Pročitaj još