• Početna>
  • Vesti>

SL: Formiranje koalicije slabi političko jedinstvo Srba na Kosovu

“Formiranje koalicije kompromitovanih pojedinaca i stranaka u Gračanici, predvođene Radom Trajković, izvodi se sa jednim jedinim ciljem: da se oslabi političko jedinstvo Srba na Kosovu i Metohiji i raskinu veze našeg naroda sa Beogradom, kaže se u saopštenju Srpske liste koje je dostavljeno medijima

Rada Trajković i njena menadžerija će u predstojećem periodu očigledno biti glavno oružje sponzora samoproglašene kosovske nezavisnosti i sredstvo pritiska na Beograd u procesu rešavanja pitanja Kosova i Metohije, i sasvim sigurno će imati obilnu finansijsku i medijsku podršku, iako je jasno da će ta koalicija imati više članova nego glasača.

Ona se čak ne srami da otvoreno prizna da će ta koalicija biti napravljena u konsultacijama sa stranim diplomatama”, stoji u saopštenju Srpske liste.

“Zadatak Rade sa Savskog Venca biće, dakle, ne istinsko pariranje Srpskoj listi, već stvaranje lažne slike da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju nekakvu političku alternativu, i njeno programsko opredeljenje će se svoditi na poruku da Srbi o svojoj budućnosti ne treba da se dogovaraju sa Beogradom nego sa Prištinom.

Ta grupica lovaca na prištinski narko-novac i dotacije iz inostranih crnih fondova je toliko prljava, a njihove namere su toliko transparentne, da su svi njihovi planovi unapred osuđeni na neuspeh.

Srpska lista je od trenutka svog nastanka bila kost u grlu svima onima koji su želeli da Srbi na Kosovu i Metohiji postanu demografski i politički irelevantan faktor, a pošto uspostavljeno političko jedinstvo našeg naroda nisu uspeli da razbiju taksama, optužnicama, prebijanjima i hapšenjima, smisli su očajnički plan da to jedinstvo razbiju iznutra.

Srbi na Kosovu i Metohiji su politički svesni i pismeni i neće dozvoliti da ovaj pakleni plan bude realizovan.

Trajno opredeljenje Srpske liste jeste i ostaće rad na zaštiti srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji u čvrstoj koordinaciji sa Beogradom i predsednikom Vučićem, jer to nije jedna od mogućih politika, već jedina politika koja našem narodu garantuje opstanak na ovim prostorima”,stoji u saopštenju.

Izvor: RKM saopštenje

Comments

Pročitaj još