Sportska oprema za decu iz Raniluga i Suvog grla

Humanost ne poznaje granice i odlika je posebnih i dobrih ljudi. Jedan od mnogih koji godinama pomaže srpski narod  je i Miloš Komazec iz Rokforda kod Čikaga, inače izbeglica iz Dalmacije, koji je deci iz Suvog grla i Raniluga donirao vrednu sportsku opremu.

Zbog slične patnje i sudbine koju je 1995. godine doživeo kada je proteran iz rodne Dalmacije, Miloš Komazec koji već dugi niz godina živi u Rokfordu kod Čikaga nesebično pomaže socijalno ugrožene i druge kategorije stanovništva u centralnoj Srbiji i na KiM. Ovog puta Miloš je obradovao decu iz Raniluga i Suvog grla, kojima je od novca sakupljenog u Americi donirao patike i sportsku opremu.

“Rodila se ideja sasvim spontano iz razgovora sa gospodinom Zoranom Arsićem da se nešto uradi za decu iz Suvog grla i eto tako je krenulo. Želeo bih da se zahvalim svim donatorima iz Rokforda, gradića zapadno od Čikaga, ali i ostalim donatorima iz Hamiltona,Vašingtona, Arizone, Atlante, Floride, Australije. Mora se naglasiti da su među najvećim donatorima bili Amerikanci koji jednostavno  ne znaju za bol i patnju ovog naroda ovde, tako da, kad su videli video materijale koje sam im predstavio, nisu ništa pitali, samo koliko treba”, kaže za TV Most Miloš Komazec.

“Ja i Miloš smo bili cimeri u srednjoj školi u Vranju, ja sam živeo u Bosni, on u Hrvatskoj i tako smo se u Domu našli i videli da u tom trenutku nama tada niko nije mogao da pomogne, i sada kada smo malo stali na svoje noge želeli smo da nešto uradimo za decu, da im pomognemo”, rekao je Zoran Arsić.

Donacija u vidu sportske opreme vredna 4.500 dolara namenjena je za oko 37 dece iz Raniluga i Suvog grla, a sasvim je sigurno da će im ovi vredni pokloni puno značiti.

“Ovo mi se baš sviđa i srećna sam što smo došli ovde, sve je super i baš vam hvala”, reči su jedanaestogodišnje Darinke Tomašević iz Suvog grla kojima je izrazila svoju zahvalnost.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još