• Početna>
  • Vesti>

Filmovi Markovića, Vukić, Žilnika na festivalu u Prizrenu

Filmovi Ivana Markovića, Marije Vukić, Želimira Žilnika, Andrijane Stojković biće prikazani na Medjunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma “DokuFest” u Prizrenu, koji počinje danas.

U programu “Balkan Dox” biće prikazani filmovi “Centar” Ivana Markovića, “Električni orgazam za ljude budućnosti” Marije Vukić, “Najlepša zemlja na svetu” Želimira Žilnika i “Wongar” Andrijane Stojković, a tu je i film “Tusta” Andreja Korovljeva, nastao kao koprodukcija Hrvatske, Srbije i Severne Makedonije.

U programu kratkometražnih filmova je srpsko-slovački animirani film “Neputovanja” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mladjeg. Njih dvoje će u sklopu festivala, 8. i 9. avgusta, održati radionicu animacije “Truth vs. Lie”.

U programu “There is a Light that Never Goes Out: Tribute to the Radicals” biće prikazana i dva klasična filma Dušana Makavejeva “Nevinost bez zaštite” (1968) i “WR: Misterije organizma” (1971). U odeljku specijalnog programa, naslovljenog “Future is Here” biće predstavljena tri kratka filma nastala u produkciji “Slobodne zone Junior”: “I sve je još uvek tu, ali nije više kako je nekada bilo” Ive Milojković, “Yaas Queen!” Petra Lakića, Isidore Lazić i Jovana Pjevića i “Tvoje drugo ime” Milice Živanović.

Festival će trajati do 10. avgusta.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još