• Početna>
  • Vesti>

Učenica Ekonomsko-trgovinske škole među 30 najboljih đaka generacije u Srbiji i Republici Srpskoj

Tamara Vuksanović, učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Kosovskoj Mitrovici, kao đak generacije školske 2018/2019 godine, uspela je da se nađe među 30 najboljih u konkurenciji preko 600 đaka generacije iz čitave Srbije i Republike Srpske.

Kako se navodi na sajtu ove srednje škole, ovaj uspeh omogućio je Tamari da osvoji besplatno školovanje naITAcademy i tako nastavi da se obrazuje u skladu sa svojim ambicijama i potencijalom.

“Uprava i svi zaposleni u Ekonomsko-trgovinskoj školi ponosni su na Tamaru i ovom prilikom joj čestitamo na velikom uspehu i želimo mnogo sreće u budućem školovanju. Uvereni smo da će Tamara iskoristiti sve svoje potencijale i nadamo se da će biti primer ostalim đacima naše škole. Vaša drugarica i naš đak jedna je od 30 izabranih đaka generacije, kojima će finansijska podrška za jednogodišnje školovanje na ITAcademy biti uručena u septembru na svečanom prijemu na Belom dvoru.”

Podsetimo, kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina ugostili su na Belom dvoru više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske, na prijemu koji se održava već osamnaestu godinu u nizu.

Tom prilikom je kompanija LINK Group, kao partner Fondacije NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, objavila lepu vest o dodeli 30 besplatnih školovanja za jednogodišnje programe naITAcademy.

Svi zainteresovani đaci generacije su do 17. jula slali prijave u kojima je trebalo da se predstave u najboljem svetlu i navedu na koji način će školovanje na ITAcademy iskoristiti za svoje usavršavanje i dalje napredovanje, a nakon procesa selekcije izabrano je 30 najboljih kandidata, dodaje se u objavi na sajtu Ekonomsko-trgovinske škole.

Tamara Vuksanović našla se među odabranima i kroz jednogodišnje školovanje na ITAcademy dobiće priliku da stekne znanja i veštine za neka od najtraženijih i najpalćenijih zanimanja današnjice. Nastavu će pratiti online, preko najsavremenije platforme za učenje – Distance Learning platforme.

Svim đacima generacije koji su osvojili besplatno školovanje, na raspolaganju su različiti kursevi u okviru nastavnog programa koji odaberu, a u svakom trenutku svog školovanja imaće na raspolaganju kako pomoć profesora, tako i pomoć “Centra za razvoj karijere”, ukoliko su im potrebni saveti za dodatno usavršavanje, pronalaženje posla i dodatnu motivaciju za učenje.

Prošle godine đake su najviše interesovali kursevi za programiranje i web dizajn. Po završetku jednogodišnjeg školovanja, đaci će imati priliku da polažu za neke od najprestižnijih međunarodno priznatih sertifikata.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još