Potpisani ugovori za izgradnju šest kuća u Gračanici

U skupštinskoj sali opštine Gračanica šest porodica danas je potpisalo ugovore o početku izgradnje kuća. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obećao je porodicama da će do kraja godine imati svoj krov nad glavom.

„Izgradnja ovih šest kuća je dokaz da nam je prioritet stambeno zbrinjavanje naših meštana. Komisija je veoma dobro odradila svoj posao. U narednom periodu nastavićemo da u skladu sa svojim mogućnostima pomognemo svim porodicama koje potražuju stanove i nisu stambeno zbrinute“, kazao je Popović.

„Mnogo sam uzbuđena i ne znam šta da kažem. Znam samo da jedva čekamo da se uselimo. Znam samo da će deci biti toplije“, kaže Brankica Simić iz Gračanice, koja je dobila ugovor za izgradnju nove kuće.

Osmočlana porodica Maksimović iz Dobrotina živi u veoma teškim uslovima sa šestoro dece.

„Živimo teško i izgradnja kuća nam mnogo znači. Živimo od suprugovog minimalca i socijalne pomoći ali sada bar znamo da ćemo imati krov nad glavom“.

Zlatan Stanojević iz Lapljeg Sela useliće se, kao i ostali, do kraja godine u novu kuću.

„Kuća u kojoj živimo stara je 150 godina. Sada će deca imati svoju sobu, a nadamo se da ćemo u novoj kući i proširiti svoju porodicu. To će za nas biti novi početak“, rekao je Stanojević.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još