• Početna>
  • Vesti>

Osnovini sud u Mitrovici: Jednomesečni pritvor osobi zbog posedovanja droge i oružja

Foto: Radio Mitrovica sever

Osnovni sud u Mitrovici je danas odredio pritvor osumnjičenom F. S. iz Vučitrna zbog postojanja osnovane sumnje d aje počinio krivičnih dela „sticanje, posednovanje, neovlašćena distribucija i prodaja narkotika i psihotropnih supstanci“, kao i „neovlašćena proizvodnja i prerada narkotika, psihotropnih ili analognih supstanci ili pribora, opreme ili materijala za opojne droge“, te „neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje oružja“.

Prema zahtevu tužioca koji je predat sudu, navodi se da postoji osnovana sumnja da je do 27. jula 2019. godine osumnjičeni u svom stanu u Vučitrnu, bez dozvole, skladištio opojne supstance u težini od 2 kilograma i marihuanu u težini od 400 grama. Ove supstance, pronašene su u ukupno devet vreća različite veličine, dok je u jednoj vreću pronađeno 34,3 grama semena kanabisa, par policijskih lisica,  osam komada kertridža sa metkovima i jedan jedan sprej.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mitrovici usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva u Mitrovici i na sednici veća održanoj 28. jula odredio osumnjičenom F. S. jednomesečni pritvor .

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još