• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ponovo uvećanje plata i penzija za zaposlene u srpskom sistemu na KiM

Sve što možemo da pomognemo, pomoći ćemo – poručio je danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje o teškom položaju i „stepenu izdržljivosti“ Srba na Kosovu i Metohiji najavivši „ponovno povećanje plata i penzija za sve ljude koji rade u srpskom sistemu na KiM“. 

 “Saslušan je Haradinaj, saslušan je Krasnići, Haradinaju je zabranjeno da iznosi detalje u javnost. Prištinski mediji najavljuju još deset poziva iz Haga u petak. Da li će ikada zaživeti pravda za Srbe? Prištinskim provokacijama nema kraja. Uhapšen Stanišić, prebijen Todorović, pa priveden iz Gnjilana. Srbi vama bezrezervno veruju. Koji je stepen izdržljivosti” upitala je novinarka televizije “Most”.

„Mi Srbi moramo da izdržimo to“, kazao je Vučič, ne osvrćući se na konkretne slučajeve iz novinarskog pitanja.

„Moramo da izdržimo i da razumemo da naša suza nema roditelja, i neće ga naći u svetu“, poetski je objasnio.

Međutim, Vučić ljudima na KiM poručuje da će im Srbija pomoći. Značajno povećaje plata i penzija za zaposlene u srpskom sistemu na KiM, prvi je vid pomoći koji je predsednik danas naveo.

„Ponovo ćemo da uvećavanjem plata i penzija, vi znate kako ide za kosovski dodatak, to će biti značajno uvećanje za Srbe na KiM. To će biti i za naše učitelje, i za naše lekare, za naše medicinsko osoblje, za sve ljude koji rade po srpskom sistemu na Kosovu i Metohiji. Značajno povećanje i poboljšanje životnog standarda“, objasnio je Vučić.

Tvrdi da decenijama unazad nije bilo toliko investicija u Kosovo i Metohiju koliko je slučaj danas. Kao primere naveo je Rajsku Banju, Banjsku, vodovod, ali i najavio nove radove u Gračanici, Štrpcu, „ali i drugim mestima širom KiM“.

Investicija će biti više, decidan je bio predsednik Srbije.

Poručio je da ljudi treba da znaju da „su sa njima i uz njih“.

„Naše moći su ograničene, ali onolike kolike postoje mi ćemo ih do maksimuma iscrpljivati i pomagati našem narodu na svaki način“.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još