“Taktički potez Haradinaja, Pariza neće biti bez dogovora oko taksi”


Ramuš Haradinaj je podneo ostavku ne sa ciljem da se povuče, nego da pobedi na parlamentarnim izborima, ocenio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je izneo sumnje da će se u septembru održati sastanak u Parizu o dijalogu Beograda i Prištine.

“Sastanka sigurno neće biti u Parizu dok ne bude jasno da će biti dogovora oko taksi. Mi podržavamo francusku inicijativu, ali sastanka neće biti ako se ne osigura da će biti ukinute takse”, naglasio je Dačić za TV Prva.

On kaže da “nije sve završeno na Kosovu”.

“Ako je završeno, otkud ovoliki pritisak na nas? Što ne uđu u UN, nije završeno, u tome je problem, da bi se završilo njima treba da Srbija prizna Kosovo, a to se neće dogoditi”, rekao je Dačić.  

Dačić je rekao da se radi o taktičkom potezu Haradinaja da podnese ostavku i ode u Specijalni sud za zločine na Kosovu, ali da tek treba videti da li će biti optužnice ili ne.  

“On zna da će biti pozvan da da iskaz. Ne znači da će automatski biti optužen ili osuđen, jer imamo ta iskustva da je pobio sve svedoke i da je na slobodi zbog nedostatka svedoka i dokaza”, rekao je Dačić.  

Dačić je rekao da je Srbiji cilj da sa SAD, Francuskom, Nemačkom napravi određeni zajednički interes i da se od septembra može očekivati novi tok razgovora.  

Govoreći o razgovoru sa novim ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, Dačić je rekao da mu je drago što je u Beogradu, jer je on veliki prijatelj Srbiji.  

“Nastavljamo dobru saradnju sa Rusijom, čekamo novog američkog ambasadora, želimo revitalizaciju odnosa sa SAD”, rekao je Dačić.

Izvor: Fonet,Beta

Comments