• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj na prištinskom aerodromu, čekajući let za Hag

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj otputovaće tokom dana u Hag, gde će u svojstvu osumnjičenog biti saslušan pred Specijalnim sudom za zločine OVK. Kasni avion kojim je nekadašnji regionalni komandant OVK treba da odleti za Hag.

Na prištinski aerodrom Ramuša Haradinaja su dovezli službenim automobilom sa rotacijom, uz pratnju dva policijska vozila.

Automobil sa Haradinajem ušao je na rampu aerodroma pored VIP ulaza bez zaustavljanja pored velikog broja novinara. Službeni automobil i dva policijska vozila, nakon manje od desetominutnog zadržavanja, napustila su aerodrom.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Kosovo krenulo napred na evroatlantskom putu i da je “jače nego ikada, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama”.

Ponovio je da je “Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama”.

Takođe, naveo je da kosovsko tržište za proizvode iz centralne Srbije može biti oslobođeno nametnutih taksi samo u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti.

Haradinaj je u petak podneo ostavku zbog poziva na saslušanje. Tada je rekao da tim činom želi da “odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja”.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još