• Početna>
  • Vesti>

Dvorana u Republici Srpskoj nosiće ime Kosovo i Metohija

Na predlog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji dvorana u Han Pijesku nosiće naziv Kosovo i Metohija.

Početkom jula načelniku opšine Han Pijesak g. Vladi Ostojiću predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske  Milorad Arlov predložio je da dvorana nosi naziv Kosovo i Metohija.Ovo je prva dvorana ili javni objekat u Republici Srpskoj koji će nositi naziv naše južne srpske pokrajine. Ovaj predlog predsednika Odbora i divan gest načelnika, skupštine i rukovodstva opštine Han Pijesak pokazuje  koliko je Republika Srpska uz srpski narod na Kosovu i Metohiji.
Otvaranje ovog važnog objekta novoizgrađene dvorane za kulturne sadržaje u Han Pijesku biće 08.avgusta uoči Sv. Pantelije kao dio slavskih svečanosti opštine Han Pijesak.
Otvaranju će prisustvovati najviši zvaničnici Republike Srpske, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, a poziv je dobio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u vladi Srbije Marko Đurić i nekoliko nastavnika iz OŠ”Milun Jakšić” Banje.
Han Pijesak je jedna mala i humana opština koja se pre dve godine uključila u veliki projekat našeg Odbora”Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”. Već dve godine domaćini su deci i sela Banje, Suvo Grlo i Osojani iz Metohije.Han Pijesak je među prvim lokalnim zajednicama Republike Srpske koji je sa 5 500 KM podržao  izgradnju Dnevnog Centra”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici za koji Odbor vodi humanitarnu akciju u koju je do sad podržalo 19 lokalnih zajednica Republike Srpske.

Važno je još napomenuti da je u ovoj maloj opštini 1992.godine osnovana Vojska Republike Srpske.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još