“Spust bez granica” na Ibru ipak ovog vikenda

Iako je ranije planirano da se „Spust bez granica“ održi 13. i 14. jula, to, kako su organizatori objasnili, nije bilo moguće zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Zato će se ovogodišnji šesnaesti po redu „Spust bez granica“ – splavarenje Ibrom od Jarinja (Leposavić) do Raške održati ovog vikenda, 27. i 28. jula.

Početak „Spusta bez granica“ ove godine predviđen je za subotu. U jutarnjim časovima (oko 10 časova) planirano je podizanje kampa i montaža tehničke opreme.

Raspored već najavljenog ovogodišnjeg splavarenja ostaje isti, tako da u podne počinje rafting takmičenje na Ibru, Head2Head – uporedna trka dva čamaca koje čini posada od po 4 takmičara, koja, kako je planirano, treba da bude završena do 16 časova.

Zatim će oko 13 časova uslediti takmičenje u kuvanju ribljih čorbi u kampu, što čini jedan od najomiljenijih delova ove manifestacije. Organizatori će obezbediti drva, a na takmičarima je da se potrude oko kulinarskih čarolija.

Igre bez granica u kampu na bazenu, kao što je bilo i ranijih godina, takođe popularna takmičaraska disciplina, planirane su za 15 časova.

Turnir u basketu (3 na 3) planiran je za 17 časova.

Konačno, u subotu uveče, oko 20 časova predstavlja se pobednik za sve kategorije.

Posetioci i učesnici moći će da uživaju u rok svirci u kampu gde će nastupiti lokalni i neafirmisani bendovi iz Kosovske Mitrovice, Leposavića i Raške. Nakon toga Gorska služba spasavanja, predstaviće ono čime se bave i preneti tajne preživljavanja u prirodi.

U nedelju 28. jula, kreće splavarenje Ibrom – od Leposavića do Raške u 10 časova.

Planirano vreme dolaska na cilj, pored bazena u Raški očekuje se oko 15 časova. Zatim sledi ručak na cilju, to će biti opet uvek popularni vojnički pasulj.

Kraj dvodnevne manifestacije je u nedelju u 18 časova, kada će autobus prevoziti ljude do mesta starta za povratak svojim kućama.

Srboljub Milosavljević, jedan od organizatora ovog splavarenja, u razgovoru za KoSSev ocenio je da je „Spust bez granica“ u stvari promovisanje sportova na vodi i prilika za druženje. Pozvao je sve ljubitelje prirode, uzbuđenja i druženja da se prijave.

Prijava i učešće su besplatni.

„Život može da bude lep i kod kuće ako ga sami organizujemo na lep način. Svi koji vole druženje u prirodi i nemaju neke predrasude, dobro su došli“ – poručio je Milosavljević.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još