• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić: Hapšenje Vojislava Todorovića iz Gnjilana na prelazu Končulj, primer permanentnog pritiska na Srbe

“Prebijanje i hapšenje sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana na administrativnom prelazu Končulj novi je eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija u Prištini prema srpskom narodu” kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marka Đurića.

“Maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije. Najoštrije osuđujem ovakvo necivilizacijsko i divljačko ponašanje i pozivam predstavnike međunarodne zajednice u južnoj pokrajini da konačno reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isključivo na osnovu etničke pripadnosti” navodi Đurić.

Porodica Todorović jedna je od retkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu, te je očigledno za prištinske privremene institucije to dovoljan razlog za maltretiranje i hapšenje, stoji u saopštenju.

Svima mora da bude jasno da su Srbi sa KiM čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima, bez obzira na sve napade i pritiske koji se pojačavaju nakon očigledne ujdurme albanskih političkih prvaka i njihove međusobne borbe za vlast, koja se svodi isključivo na to ko će pokazati veću mržnju prema Srbima i Srbiji, zaključuje se u najnovijem saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još