• Početna>
  • Vesti>

Goranu Stanišiću sud u Prištini odredio pritvor do 30 dana

Goranu Stanišiću određen je pritvor u trajanju od mesec dana, na osnovu odluke Osnovnog suda, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica  advokat Miro Delević.

On navodi da je pritvor određen na zahtev specijalnog tužioca pod sumnjom da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva koji se dogodio 15. i 16. aprila 1999. godine.

Delević je najavio da će nakon dobijanja rešenja uložiti žalbu u roku od 24 sata.

Goran Stanišić uhapšen je u subotu popodne na prelazu Jarinje.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić o hapšenju Stanišića

“Nakon više destina ispitivanja koje je Specijalno tužilaštvo za zločine OVK sprovelo u prethodnom periodu , ovo je pokušaj stvaranja nekog veštačkog balansa između broja uhapšenih Albanaca i Srba, kaže Simić. “Pritom, nemojmo da zaboravimo da je gospodin Stanišić i nekoliko građana pre njega uhapšeno na osnovu nekakvih tajnih optužnica za koje niko ne zna. Stanišić je neko ko je više puta dolazio na prostor Kosova i Metohije  bez ikakvih problema, obilazio svoju rodbinu i odjednom se sada pojavljuju  ovakvi nekakvi razlozi za njegovo pritvaranje” rekao je Simić.

Navodi, da hapšenja izazivaju nemir među Srbima na prostoru Kosova i Metohije, jer je kako ističe, pravosuđe Kosova do sada više puta pokazalo da je podložno političkim uticajima i da ne sudi po pravu i po pravdi.

“Stoga je apsolutno razumljiv i strah kod običnih građana, jer činjenica je da se ovakvim hapšenjima vrši direktan pritisak na opstanak i ostanak Srba na ovim prostorima” istakao je Simić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je takođe osudio hapšenje Stanišića, vest možete pogledati na sledećem linku:
https://radiomitrovicasever.com/2019/07/20/marko-duric-na-jarinju-uhapsen-goran-stanisic-jos-jedan-u-nizu-primera-zastrasivanja-srba/

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još