Arlov uručio pomoć osnovnoj školi u Zubinom Potoku

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je pomoć od 1.500 evra direktoru OŠ “Jovan Cvijić” Akeksandru Lazareviću u Zubinom Potoku.

Pomoć preko Odbora došla je od grada Gradiška za neophodno uređenje i opremanje poboljšavanje uslova rada ove osnovne škole.

Arlov je naglasio, ovo je jedan od niza dokaza koji je povezao i ostvario projekat”Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”

“Uvek smo uz naš narod na Kosovu i Metohiji, koje je naše iako ne živimo ovde, ali ga doživljavamo kao svoju duhovnu i vekovnu ikonu”, rekao je Arlov.


Najboljih 50 učenika iz Zubinog Potoka bili su gosti u Gradišci od 16 do 23.juna na u osmom projektu. Tako je došlo do ove jednokratne pomoći.

Direktor Alesandar Lazarević zahvalio se Odboru, predsedniku Odbora Miloradu Arlovu na svemu što čini godinama za srpsku decu i srpski narod na Kosmetu i rukovodstvu grada Gradiška i gradonačelniku Zoranu Adžiću.

Arlov je rukovodstvu opštine Zubin Potok uručio šal Republike Srpske kao simboličan poklon.

Arlov će sutra u manastiru Zočište prisustvovati na svetoj arhijereskoj liturgiji posvećenu slavi manastira Sveti vrači Kozma i Damjan.

Juče je razgovarao sa predsednicom Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica Ivanom Rakić o početku izgradnje Dnevnog centra”Podrži me” i o radovima koji će početi ubrzo.

Arlov sutra zavšava svoju trodnevu posetu Kosovu i Metohiji

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još