• Početna>
  • Vesti>

Đurić poručio na Dan Opštine Zvečan: Srbijo, dođi u Banjsku

Povodom obeležavanja Petrovdana – Dana Opštine Zvečan, danas je u Banjskoj otvoren Hotel u okviru banjskog kompleksa “Rajska banja”.

Hotel koji raspolaže sa 17 apartmana i ukupno 40 ležajeva, a koji je izgrađen sredstvima iz budžeta Republike Srbije, otvorio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Sa ponosom mogu da kažem da je ovo mesto za manje od tri godine, od gomile šuta i ruševina, postalo moderan, vrhunski opremljen, veoma lep banjski kompleks, koji će poslužiti ne samo ljudima iz ovog kraja, nego i ljudima iz cele Srbije i regiona koji žele da vide Banjsku, zadužbinu Kralja Milutina i koji žele da iskuse lekoviti karakter ove banjske vode” rekao je Đurić.

On je istakao da otvaranje Hotela i celokupnog banjskog kompleksa, za ovaj kraj znači turističko oživljavanje.

“Želim da obavestim građane Kosova da ćemo u narednih nekoliko meseci ući sa ovakvim projektima u svaku srpsku sredinu. To jeste okosnica plana predsednika Vučiča i Vlade Srbije, da do kraja godine sa preko 300 razvojnih projekata, dovedemo do ključnog pomaka u razvoju srpskih sredina na KiM i pošaljemo poruku novog entuzijazma i nove snage” istakao je Đurić i dodao da će odgovor Srbije na sve pritiske sa kojima se suočava, biti dodatna podrška i dodatna ulaganja u srpske sredine i razvoj svakog sela na KiM.

“Tako osnaženi, čekaćemo neka bolja vremena. Rešeni smo da istrajemo i da se na ovaj način borimo” poručio je Đurić i pozvao sve turiste koji planiraju da putuju do Kopaonika, izdvoje makar jednu noć i provedu je u Banjskoj.

“Svi ste dobrodošli. Srbijo, dođi u Banjsku” rekao je Đurić.

Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević rekao je da je izuzetno ponosan i srećan što se na Dan ove Opštine, na veliki praznik Petrovdan, građanima dešava ovako lepa stvar.

“Otvorili smo ovaj Vizitorski centar i želim da se u svoje lično ime i u ime građana zahvalim direktoru Marku Đuriću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću bez čijeg zalaganja i svesrdne pomoći, ne bismo danas bili ovde i ne bismo danas imali ovako lepe stvari” rekao je Todosijević.

Gradonačelnik Opštine Zvečan Vučina Janković je takođe uputio reči zahvalnosti Kancelariji za KiM i Vladi Srbije i podvukao ekonomsku važnost otvaranja ovog turističkog centra.

“Ovaj objekat ima višestruki značaj. Ne samo što će ulepšati ovaj prostor, već će biti od ekonomskog značaja, jer će naši građani siguran sam, naći zaposlenje ovde, što je možda i najznačajniji doprinos ove banje” rekao je Janković.

Na svečanoj sednici, zahvalnicama i prigodnim novčanim iznosom, Opština Zvečan je nagradila najbolje đake i sportiste sa područja ove opštine.

Opština Zvečan uručila je plaketu opštini Stara Pazova za pomoć u razvoju opštine Zvečan. Plaketa je uručena i Nacionalnoj službi za zapošljavanje filijala Kosovska Mitrovica. Najboljim radnicima opštine uručene su novčane nagrade.

Na poziv rukovodstva opštine Zvečan i predsednika Ivana Todosijevića obeležavanju Dana opštine Zvečan prisustvovali su i predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov kao i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev i pomoćnik direktora Damjan Jović.

Opština Zvečan formirana je 12. jula 1991. godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još