• Početna>
  • Vesti>

Pomoć Gradiške OŠ “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku

Grad Gradiška preko Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji sa 3.000 KM jednokratnom pomoći pomaže opremanje OŠ “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku, izjavio je predsednik Odbora Milorad Arlov.

“Veze i povezanost projektom “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” su velike i neraskidive. Ove godine od 16. do 23. juna u Gradišci boravili su najbolji učenici iz Zubinog Potoka. Obećanje rukovodstva Gradiške se realizovalo. Iz Kabineta gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića došao je poziv. Želimo da preko  Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske pomožemo našoj braći na Kosovu i Metohiji jednokratnom pomoći za neophodnu opremu koja je potrebna OŠ “Jovan Cvijić” iz Zubinog Potoka”, kaže Arlov.

Kako se navodi u saopštenju planirana sredstva biće uručena do kraja ove sedmice direktoru OŠ “Jovan Cvijić” Aleksandru Lazareviću u Zubinom Potoku.

“Ovo je samo jedan od mnogo pozitivnih i humanih primera povezanosti  Republike Srpske sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji nastalo projektom “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Juče smo uputili inicijativu opštini Višegrad i opštini Zvečan da se njihove istoimene OŠ “Vuk Karadžić” bratime ove godine. A već je na našu inicijativu postignut dogovor direktora  OŠ “Sveti Sava” iz Doboja i Kosovske Mitrovice da će čin bratimljenja biti početkom školske godine”, kaže Arlov.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još