Vulinu i delegaciji Vojnog zdravstva zabranjen ulaz na KiM

Ministru odbrane Alkesandru Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen je ulaz na Kosovo, saopštio je kabinet ministra Vulina, a prenela TV Prva.

Još jednom se pokazalo da Ramuš Hardinaj laže, kaže se u saopštenju, i dodaje da ministru i delegaciji nije dozvoljeno da posete Kliničko- bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

Podsetimo, mediji su pre par dana preneli da je Priština donela odluku da se svim srpskim zvaničnicima zabrani ulazak na Kosovo. Međutim, premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se nakon toga, rekavši da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da to nije tačno.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da “nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtev”. “Još jednom se pokazalo da Ramuš Haradinaj laže”, navedeno je u saopštenju.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na KiM, pored ministra Vulina, našli i lekari.

Iz ministarstva navode da je planirana poseta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica nameravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija poslednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se leče i Srbi i Albanci sa KiM.

U delegaciji su bili ministar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA – načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za lečenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.

Izvor B92

Comments