Studenti prikupili 800 knjiga za SKC Priština

Studenti četvrte godine na katedri za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici pokloniće Srpskom kulturnom centru u Prištini značajan knjižni fond koji broji 800 naslova.

Studenti će tim povodom u petak 5. jula u 13 sati posetiti ovu ustanovu i uručiti knjige prikupljene u humanitarnoj akciji koju su sami organizovali.

Humanitarna akcija je praktični deo u okviru predmeta Psihologija rada kod profesorke Biljane Jaredić, koja im je i dala ideju za akciju.

Kako bi prikupili knjige studenti su obilazili stanare, pisali izdavačkim kućama, ali i organizovali različite akcije kao što su projekcija filma, prodaja kolača i limunade.

Donatori su uglavnom iz Kosovske Mitrovice, ali i iz drugih mesta širom Srbije, jer su studenti pojedinačno, svako u svom gradu sprovodili ovu akciju i donosili knjige u Kosovsku Mitrovicu. Pored toga akciji se odazvala i Univerzitetska biblioteka u Kosovskoj Mitrovici koja je u okviru ove akcije za Srpski kulturni centar odvojila stotinak knjiga.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još