Načelnik Generalštaba Vojske Srbije sa komandantom KFOR-a

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom KFOR-a general-majorom Lorencom D’Adarijom.

Tokom sastanka, razgovaralo se o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se preduzimaju u cilju praćenja situacije na terenu i očuvanja i unapređenja mira i bezbednosti na prostoru južne srpske pokrajine.

General Mojsilović je podsetio da Vojnotehnički sporazum, kao i ostali potpisani sporazumi sa KFOR-om, ne prepoznaju druge strane osim snaga bezbednosti Republike Srbije i KFOR-a. Naglasio je da se nepoštovanje procedura koje definišu postupanje strana potpisnica sporazuma negativno odražava na ukupnu bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, što doprinosi osećaju nesigurnosti građana.

Još jednom je istakao da je KFOR jedina legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji i da je kao takav najodgovorniji za bezbednost stanovništva na celokupnom prostoru Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije, a posebno nealbanskog stanovništva na severu.

Izvor: Telegraf

Comments