Gračanica: Stažisti potpisali ugovore

Pedesetoro mladih danas je u zgradi Opštine Gračanica potpisalo ugovore o stažiranju u narednih devet meseci.

Pored stručnog usavršavanja, stažisti će dva puta nedeljno imati i određena predavanja i kurseve.

Uspešan početak stažiranja poželeo im je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, koji je istakao da će im program omogućiti da napreduju.

“Ovaj program je važan za usavršavanje i ovde ćete steći iskustvo koje je preko potrebno kada konkurišete za bilo koji posao, jer je radno iskustvo jedan od važnijih kriterijuma za zaposlenje. Ovo je velika prilika da steknete radno iskustvo i kontakte, unapredite svoje znanje i pronađete posao u struci. Mi kao lokalna samouprava želimo da afirmišemo mlade ljude i zato tražimo kadrove koji će nas predstavljati, kako na lokalnom, tako i na centralnom nivou, jer naša budućnost zavisi od vas“, kazao je Popović.

Reč je o programu „Unapređenje uključivanja diplomaca u administraciju centralnog i lokalnog nivoa na Kosovu“. Projekat sprovodi organizacija Centar za mir i toleranciju iz Gračanice u saradnji sa devet opština sa srpskom većinom i uz podršku ambasade Nemačke na Kosovu.
Predstavnik CPT-a Vladan Trifić istakao je da se program sprovodi treću godinu zaredom, zahvaljujući donatorima.

„Ove godine broj stažista smo povećali za 50 procenata i veliku zahvalnost upućujemo ambasadi Nemačke koja je prepoznala sve pozitivno što smo radili u predhodne dve godine. Hvala i Opštini Gračanica koja je, između ostalih, naš najbolji partner“, kazao je Trifić.

Ugovor o stručnom usavršavanju ukupno će potpisati 75 stažista iz devet opština sa srpskom većinom. Pedeset ugovora danas su potpisali stažisti iz Gračanice, Raniluga, Novog Brda, Parteša i Klokota. Ostalih 25 iz opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan ugovore će potpisati sutra, 4. jula u zgradi Opštine Severna Mitrovica.

Prema potpisanom ugovoru, stažistima će biti obezbeđena bruto mesečna naknada u visini od 150 evra, računajući i neophodne doprinose i osiguranja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još