Rakić: Naći ćemo način da prevaziđemo krizu

Drugi dan prodavnice, lokali, apoteke, pekare i ostale radnje na severu Kosova su zatvorene. Vlasnici tih radnji na taj način podižu svoj glas protiv trgovinske blokade i takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije. Priština priča jedno a na terenu čini drugo, rekao je za RTS predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Goran Rakić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je Priština pre par dana poslala inspektore na sever Kosova i da su oni proveravali kase za račune.

Međutim, kako kaže Rakić, nakon toga je Priština poslala kamione s robom na sever Kosova, bez ikakvih kasa i bez oznaka o poreklu robe u tim kamionima.

Istakao je da su Srbi ponosan narod i da ni građani drugih nacionalnosti nisu kupovali robu iz tih kamiona.

Rakić je rekao da su se privrednici sa severa Kosova okupili u više sredina i da se očekuje njihova odluka o daljim koracima. Naveo je da će ona biti u interesu krajnjih potrošača, a to su građani severa Kosova.

Napomenuo je da Priština već duže vreme pokušava da satanizuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da pošalje poruku podrške nekim opozicionim liderima u Beogradu.

Rakić veruje da će srpski narod naći način da prevaziđe humanitarnu krizu.

Komentarišući poternicu za Milanom Radoičićem i optužnicu protiv Ivana Todosijevića, rekao je da je svuda u svetu pravilo i praksa da Tužilaštvo dokazuje krivicu, a da jedino na KiM Srbi moraju da dokazuju svoju nevinost.

Kaže da su vlasti u Prištini imali svoje privatne Srbe koji su glasali u interesu Prištine i da nisu uspeli da kupe i uplaše Radoičića koji će nastaviti da se bori da Srbi opstanu na tim prostorima.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još