Đurić: Poruka Srbima da je svaki njihov otpor beznadežan

“Hajka na funkcionere Srpske liste deo je specijalnog rata kojim Priština među Srbima na severu Kosova i Metohije nastoji da stvori utisak da nemaju nikakvu sistemsku zaštitu, i da je njihov glas nevažan, jer isključivu moć odlučivanja na samoproglašenom Kosovu imaju Albanci i njihova UČK “elita”” ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

U saopštenju se dodaje da je “nalog za hapšenje Milana Radojičića i optužnica protiv Ivana Todosijevića, poruka Srbima da je svaki njihov otpor beznadežan, budući da samovolji Prištine ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski politički lideri”.

Porukom da je i prištinsko pravosuđe oružje u rukama projekta potpune albanske dominacije na samoproglašenom Kosovu, Srbima se sugeriše da se svaki od njih može naći na udaru jednog takvog sistema i da za njih ne važe nikakva ljudska ili demokratska prava.

U saopštenju se dalje navodi da Srbi u našoj južnoj pokrajini treba da znaju da je Srbija garant njihove bezbednosti i dostojanstva.

“Srbi u našoj južnoj pokrajini, međutim, treba da znaju da je Srbija garant njihove bezbednosti i dostojanstva i da će se najodlučnije odupreti nastojanjima da se uspostavi dominacija i srahovlada Prištine u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji” stoji u saopštenju.

Đurić dodaje da će Srbija naći način da zaštiti naše ljude na Kosovu i Metohiji.

“Srbija će, naglašavam još jednom, naći način da zaštiti naše ljude na Kosovu i Metohiji, jer niko ne može da ih natera ni da napuste svoja ognjišta, ni da budu Kosovari a ne Srbi” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments