• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Miloš Jovanović postao portparol Tačija, Haradinaja i Veseljija

Foto: Srpska lista

“I predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović danas je postao jedan od srpskih portparola Tačija, Haradinaja i Veseljija, optužujući sopstvenu državu za tešku humanitarnu i bezbednosnu situaciju u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji” ističe se u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se dodaje da “samo iz krajnjeg bezobrazluka ili poremećenih misaonih i duhovnih procesa mogu proisteći tvrdnje da su Srbija i njena sadašnja vlast odgovorni za politički teror Prištine, i njene pokušaje da se nasiljem “kosovarizuje” sever Kosova i Metohije”.

“Poznato je da Jovanović mrzi direktora Kancelarije za Kosovu i Metohiju Marka Đurića, kojem je i javno pretio vešanjem, ali političar ne sme dozvoliti da se zbog ličnih osećanja i strasti odmetne protiv interesa sopstvenog naroda. Do sada je Jovanović pazio da ne pređe tu liniju, ali najnovijim optužbama postao je član hora u kojem su i Jeremić i Đilas i Obradović i Rada Trajković, a čiji je horovođa negde izvan naše zemlje” navodi se u saopštenju.

“Neka Jovanović, ako već voli da na nekoga svaljuje krivicu, porazgovara malo sa svojim ideološkim ocem Vojislavom Koštunicom, koji je makar bio dovoljno pošten da se, ne mogavši da živi sa sramotom i posledicima svoje nesposobnosti, povukao iz politike. Dakle, da Demokratska stranka Srbije nije tako gromoglasno ćutala u vreme odlaska Crne Gore iz državne zajednice sa Srbijom i u vreme jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, danas bismo imali bitno drugačiju situaciju na terenu, a Miloš Jovanović ne bi imao političku karijeru jer bi Koštunica verovatno i dalje bio na čelu stranke” stoji u saopštenju.

“Ne mogu se Jovanovićevim mangupskim dobacivanjima iz ugla poništiti katastrofalne posledice politike Demokratske stranke Srbije, i on bi da je imalo pošten, pre nego što u ikoga upre prstom, uputio jedno veliko izvinjenje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, ali i u Crnoj Gori” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još