• Početna>
  • Vesti>

Profesori Treće beogradske gimnazije oduševljeni manastirima na KiM

Profesori Treće beogradske gimnazije, jedne od najboljih vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srbiji, obišli su više naših svetinja na Kosovu i Metohiji.

Ekipa RTV Gračanica zabeležila je njihovu posetu manastiru Gračanica, zadužbinu kralja Milutina.

„Zaista smo veoma impresionirani i dotaknuti svime ovim što smo videli na KiM. Imali smo priliku da obiđemo Dečane, Pećku Patrijaršiju i Gračanicu i zaista smo fascinirani svime što smo videli“, kazao je Predrag Bogdanović, profesor nemačkog jezika.

„Većina profesora je prvi put na Kosovu i Metohiji i ja samo prvi put imao priliku da obiđem manastire na KiM i da vidim kako živi naš narod ovde“, istakao je Bogdanović i dodao da su svi koji su danas boravili u Gračanici spremni, ne samo opet da dođu, već i da animiraju i ostale škole da posete svetinje u našoj pokrajini.

„Ovo je nešto što treba svako naše dete da vidi, svaki Srbin, svaki naš učenik treba da dođe ovde bar jedanput u životu. Mislim da ova pozitivna energija, koju širi naša religija i naša vera je nešto što ispunjava svako srce“, kazao je profesor matematike Goran Jeremić.

Oduševljeni biserima naše kulturno-istorijske baštine, profesori Treće beogradske gimnazije ističu da im je namera bila da na ovaj način podstaknu i druge u odbrani srpstva na KiM.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još