• Početna>
  • Vesti>

Prava Crna Gora obezbedila letovanje za tri porodice sa KiM

Prava Crna Gora je nastavila sa započetom praksom obezbeđivanja letovanja porodicama sa Kosova i Metohije čija deca nikada nisu bila na moru.

Imajući u vidu da je prošlogodišnje letovanje porodice iz Velike Hoče uspešno realizovano na obostrano zadovoljstvo, Prava Crna Gora je rešila da i ove godine omogući letovanje na crnogorskom primorju za još tri porodice sa Kosova i Metohije.

Prva od njih, šestočlana porodica Lukić iz Kosovske Mitrovice započela je svoje letovanje u mestu Dobre Vode kod Bara.
Njih su posetili predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, kao i generalni sekretar Vladislav Dajković. Milačić je tom prilikom istakao:

“Izuzetno mi je zadovoljstvo i zaista sam srećan što sam danas u ovakvom društvu, društvu koje krase i četiri dečaka. Na samom početku želim da se zahvalim našem prijatelju Miju Šćepanoviću, koji je obezbedio smeštaj za ovu porodicu. Ovim skromnim primerom, odnosno ovom praksom koja polako, siguran sam, prerasta u tradiciju, želim da poručim da Prava Crna Gora ne zaboravlja naš narod koji živi na Kosmetu. Trudićemo se da svako leto obradujemo kosovske porodice, a pre svega onu decu koja usled teškog života na KiM, nisu ni imala priliku da vide more i osete čari leta. Ja znam da ovo nije velika stvar, ali verujte da je od srca. Pozivam i ostale dobre ljude, bilo iz politike, iz sveta biznisa, ma gde god bili, da se uključe i organizuju slične akcije. Izlizano ili ne – naše malo, nekom znači mnogo”, zaključio je Milačić.

Ispred porodice sa KiM, Pravoj Crnoj Gori i Milačiću lično se zahvalio i otac četiri dečaka, Aleksandar Lukić i istakao:
 
“Meni je posebno drago što moja deca imaju priliku da vide more i posete Crnu Goru. Takvih porodica na žalost ima dosta na Kosovu i Metohiji i ja bih zaista volio da i drugi slede vaš primer i da pomognu tim porodicama i toj deci. Sa druge strane, ovo je nama i moralna podrška i stvarno smo srećni što neko misli na nas i znam da će to i drugim porodicama na Kosovu i Metohiji puno značiti.”

Na samom kraju Milačić je istakao da ovo nije stvar politike, već naša dužnost da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognemo porodicama na Kosovu i Metohiji, a pre svega deci. On je obećao da će i ubudućem periodu, kako Prava Crna Gora bude jačala, na razne načine pomagati ugroženim porodicama sa Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još