Javni čas baleta u Kosovskom Pomoravlju

Javni čas baleta održan je u Domu kulture u Šilovu. Nastupilo je oko četredest devojčica iz Kosovskog Pomoravlja, koje su uspele da savladaju osnovne korake baleta za samo nekoliko časova.

Završni koncert prvih balerina u Kosovskom Pomoravlju oduševio je sve prisutne. Veselim pokretima devojčice su osvojile scenu i dobile gromoglasne aplauze. Naučile su svaki pokret i ponosno pokazale svojim roditeljima, drugarima i rođacima naučeno. 

Male balerine su sa oduševljenjem  istakle da im je bilo prelepo i da su sa lakoćom savladale korake.

 “Pokazale smo sve što smo naučile, kako bi dokazale da smo dobre balerine“, rekla je  Sofija Petrović iz Šilova.

 “Igrale smo i pokazale ljudima šta smo ovde naučile”, prokomentarisala je Nađa Stanojković

 “Bilo je savršeno, ja mislim da će da se nastavi”, sa oduševljenjem je rekla Emilija Mitić.

 “Nastavnik nas vežbao, radile smo vežbice sa njim i tako smo naučile”, kazala je Mina Savić.

Nikola Korać, nastavnik baleta sa 11 titula državnog prvaka u kategorijama pioniri, dvema titulama evropskog prvaka u Beču i bronze u latino plesovima, ističe da je prezadovoljan uspehom prvih kosovsko-pomoravskih balerina.

“Moram da pohvalim ove predivne balerine koje su za samo dva časa pripremile  mali program parternih vežbi i pokazale su se sjajno, ja mislim čak i bolje nego u Beogradu”, rekao je za RTV Puls nastavnik baleta Nikola Korać.

Ovo je prva škola baleta u Kosovskom Pomoravlju posle 1999. godine. Kroz školu je prošlo blizu stotinu devojčica od Vitine do Kamenice, uzrasta od četiri do deset i više godina.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još