• Početna>
  • Vesti>

Tehnološke analize pokazale – Voda iz Regionalnog vodovoda ispravna za upotrebu


Novi Regionalni vodovod iz kojeg će se vodom snabdevati tri opštine na severu Kosova uspešno je završen. Jovan Kujundžić iz kompanije „Jedinstvo Sevojno“, tvrdi da tehnološke analize pokazuju da je voda ispravna za upotrebu.

Građani dve srpske opština na severu, odnosno Severne Mitrovice i Zvečana, do sada su se vodom snabdevali iz fabrike za preradu vode u Šipolju, naselju u Južnoj Mitrovici koje naseljavaju Albanci.

Zbog čestih kvarova na staroj vodovodnoj mreži često su bili bez vode.

U nešto boljem položaju bili su stanovnici Zubinog Potoka koji su imali svoj vodovod.

Jovan Kujundžić iz kompanije „Jedinstvo-Sevojno“, koja je bila izvođač radova, kaže da su radov na izgradnji Regionanog vodovoda počeli 2014. godine. Danas, 5 godina kasnije, na zadovoljstvo investitora, izvođača radova, ali pre svega građana, radovi su završeni.

Kujundžić tvrdi da je posao, što se tiče farbike za prečišćavanje vode, završen te da su završeni radovi i na kompletnom cevovdu.

„Trenutno se vrši punjenje mreže i rezervoara u Kosovskoj Mitrovici, dobili smo pozitivne analize u smislu kvaliteta hlora i hemijske ispravnosti vode. Rezultati su više nego zadovoljavajući, može se reći i odlični“.

Kujundžić poručuje da je voda apsolutno ispravna za korišćenje, te da je kapacitet Vodovoda dovoljan da zadovolji potrebe opština Severna Mitrovica, Zvečan i Zubin Potok.

Izvor: Radio KIM

Comments

Pročitaj još