• Početna>
  • Vesti>

Jović: Niko ne može da mrzi Srbe i Srbiju onoliko koliko mi volimo Srbiju

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović prisustvovao je danas otvaranju Fabrike vode i novog regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku, prisećajući se žrtava koje su pre više vekova pale braneći Srpstvo na Kosmetu poručio da niko ne može da mrzi Srbe i Srbiju onoliko koliko mi možemo da volimo Srbiju.

“Danas ovde u Zubinom Potoku kada se prisećamo onih koji su pre više vekova svojim primerom i žrtvom naučili generacije Srba kako se voli sloboda. Stojimo ovde i dok se prisećamo prošlosti, i dok se sećamo njih i dok istrajavamo u sadašnjosti mi gradimo budućnost. Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas mogu da prisustvojem puštanju u rad važnog infrastrukturnog objekta na severu Kosova i Metohije nove Fabrike vode i novog regionalnog vodovoda, koji je u nivou najsavremenijih ovakvih objekata u Evropi ali i u svetu. Nije ovo kraj ovo je tek početak, radićemo još. Ovim smo veliki problem vodosnabdevanja na severu Kosova i Metohije rešili, nastavićemo da razvijamo sekundarnu vodovodnu mrežu kako bi svi korisnici osetili razmere ovog projekta, koji smo danas završili”, rekao je Jović i dodao:
“Pojedinci u Prištini bi želeli da Srbi budu bez vode i hrane a kada bi mogli zabranili bi nam i da dišemo. mi smo problem sa vodom danas rešili, za hranu ćemo se uprkos svemu snaći. Njima poručujemo da Srbi osim vazduha udišu i slobodu i da Srbe niko nije ugušio ma kakvi pritisci bili, ma koliko bili moćni oni koji pritiskaju ili mislili da su moćni nikada neće moći da mrze Srbe i Srbiju onoliko koliko mi možemo da volimo Srbiju”, rekao je Damjan Jović.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još